Basisschool

Bamboe is de plek waar iedereen de kans krijgt met zijn talent glans te geven aan zijn eigen ontwikkeling. De school heeft een ruim aanbod voor de kinderen, maar ook voor ouders. Kindcentrum Bamboe werkt vanuit één visie aan één doorlopende ontwikkeling; opvang, voorschool en basischool werken met dezelfde methodes zodat elk kind zich in een veilige, stabiele omgeving vol vertrouwen kan ontwikkelen.
 
Alle informatie over het onderwijs, de regels en afspraken en wat u van Kindcentrum Bamboe kunt verwachten leest u terug in de  Informatiegids. Kijk voor praktische informatie ook op de pagina Voor ouders
 
Lestijden
De school werkt met een continurooster en het leerkansenprofiel. De lestijden zijn als volgt:
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 08.30 – 15.30 uur
Woensdag: 08.30 – 12.00 uur 
 
Extra leeractiviteiten
De kinderen krijgen op de basisschool zes uur extra activiteiten per week. Er zijn leerlijnen ontwikkeld, zodat de extra lessen ook kansen bieden voor kinderen met een speciaal talent, met name in het laatste jaar. Zo krijgen sportieve kinderen het laatste jaar meer sport, creatieve kinderen meer handvaardigheid etc. De andere vakken blijven onverminderd belangrijk. De extra activiteiten zijn onder andere muziek, dans, techniek, beeldende kunst, sport en spel, taekwondo en judo en koken.
 
Met vragen over de extra leeractiviteiten kunt u terecht bij coördinator Alex Blom. Hij is dagelijks op school aanwezig, m.u.v. de woensdag. Hij is bereikbaar via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Zaterdagschool en Zomerschool
Kindcentrum Bamboe biedt ook een zaterdagschool en een zomerschool. De zaterdagschool is voor kinderen die extra lessen willen volgen. De ervaring leert dat er zeer gemotiveerde deelnemers komen. De zaterdagschool voor groep 3 t/m 7 is gratis. Kinderen van groep 7 en 8 kunnen ook kiezen voor huiswerkbegeleiding. Zij werken dan in groepjes van maximaal 3 kinderen en de kosten zijn €10,- per uur.
 
De zaterdagschool vind bijna iedere zaterdag plaats (m.u.v. de vakanties) van 09.30 – 11.30 uur (inloop 09.20 uur). Bij aanmelding verwachten we dat iedere deelnemer ook elke zaterdag aanwezig is.

Het inschrijfformulier kunt u op het Kindcentrum halen, of download hem hier.

In de eerste drie weken van de zomervakantie organiseert Bamboe de zomerschool. De gratis lessen (maandag t/m donderdag) zijn voor alle kinderen van groep 1 t/m 8. Tijdens de zomerschool worden lessen in de klas afgewisseld met activiteiten en er zullen ook gastsprekers uitgenodigd worden.
Vanaf Maart 2022 wordt de inschrijving voor de zomerschool weer geopend.
Het inschrijfformulier kunt u op het Kindcentrum halen in de maanden voorafgaande aan de zomerschool.
 
Tijdens de zaterdag- en zomerschool zijn ook leerlingen van andere scholen welkom!
 
Meer informatie over de zaterdag- / zomerschool kunt u krijgen bij coördinator Raymond Been: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 070 366 20 11 of 06 31 79 29 83
of bekijk hier de flyer.