Basisschool

Actuele informatie over het aanmelden van uw kind voor het basisonderwijs

Aanmelden nu niet mogelijk

De scholen zijn vanwege het coronavirus in ieder geval tot 6 april gesloten. Het aanmelden van kinderen voor de basisschool is daarom uitgesteld. Het gaat om kinderen die geboren zijn tussen 1 januari 2017 en 31 maart 2017. Zij vallen onder de 2e aanmeldperiode.

Aanmelden: van 15 juni tot en met 3 juli 2020

Kinderen die vallen onder de 2e aanmeldperiode kunnen aangemeld worden in de 3e aanmeldperiode: van 15 juni tot en met 3 juli 2020. Deze periode is met één week uitgebreid om alle aanmeldingen van de 2e en de 3e periode te kunnen verwerken. Het aantal beschikbare plekken van de tweede aanmeldperiode wordt opgeteld bij de derde aanmeldperiode. Het samenvoegen van de aanmeldperioden heeft daarmee geen nadelig gevolg voor de kansen op plaatsing. Ouders/verzorgers ontvangen op donderdag 16 juli een brief met het antwoord op de aanmelding. Vragen? Stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

De Haagse basisscholen en de gemeente hebben afspraken gemaakt over het aanmelden voor kinderen van 0-4 jaar om wachtlijsten tegen te gaan en het aanmelden duidelijker en eerlijker maken. Deze afspraken gelden ook voor onze school. Afhankelijk van wanneer uw kind is geboren gelden er andere regels. Op de site www.eenaanmeldleeftijd.nl kunt u de geboortedatum van uw kind invullen en krijgt u alle relevante informatie.

Het aanmelden voor het onderwijs gebeurt met een inschrijfformulier. Het is gebruikelijk dat de ouders na het maken van een afspraak, van de directie uitleg en een rondleiding krijgen. Voor bijna 4-jarigen geldt, dat ze vooraf 5 ochtenden mogen wennen. Bij het inschrijven ontvangt u tevens een school/ouderovereenkomst. Hierin beschrijven wij wat wij als school u en uw kind(eren) bieden en wat wij van ouders verwachten.

Kinderen die van een andere school komen kunnen in principe direct terecht. We houden nog wel even een slag om de arm en wordt er contact opgenomen met de school waar ze vandaan komen.

Er wordt gewerkt aan een gezamenlijk inschrijfformulier voor Buitenschoolse opvang, Kinderdagopvang, Peuterspeelzaal en Onderwijs op Kindcentrum Bamboe. Hiermee willen we het de ouders gemakkelijker maken. Er hoeven dan niet steeds weer nieuwe formulieren te worden ingevuld en de informatie kan soepel worden doorgegeven.

Voor een afspraak kunt u contact opnemen met de school: 070 366 20 11 (tussen 9.30-14.30 uur) of kijk in de Informatiegids voor een uitgebreidere uitleg.

Adres: Bentelostraat 53, 2545 NV Den Haag
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.