Nieuws

- 29 september 2020

Leerlingenraad 2020-2021

- 03 september 2020

Even kennismaken

- 10 juni 2020

Zomerschool 2020 vol!

- 03 september 2019

Feestelijke opening Pannaveld

- 02 september 2019

zaterdagschool 2019 2020

- 09 juli 2019

Diplomazwemmen

- 27 juni 2019

Mijnschoolinfo

- 25 juni 2019

gevonden voorwerpen.

- 24 juni 2019

Hittegolf!

- 21 juni 2019

Toet, Toet!

- 07 juni 2019

Zomerschool 2019 VOL!

- 06 juni 2019

Mijnschoolinfo!

- 21 januari 2019

Zomerschool (vol)

- 04 oktober 2018

Kinderfysiotherapeute

Na ruim 40 jaar in het onderwijs werkzaam geweest te zijn gaat Dick, onze directeur van het kindcentrum, genieten van zijn pensioen. Dick is begonnen als groepsleerkracht in Transvaal, waar na hij directeur werd van 't Startblok. 't Startblok ging samen met een andere school in de wijk. Samen werden zij 'de Krullevaar'. Ook hier was Dick de directeur van. De ontwikkelingen in het onderwijsland stonden niet stil en Dick zag opties om als één van de eerste met een nieuw concept te beginnen: Kindcentrum Bamboe was geboren. Één plek voor onderwijs en opvang voor kinderen van 0-12 jaar. Vol trots kan hij een organisatie en gebouw achterlaten, dat fungeert als het hart van de wijk. Een plek waar je anderen kan ontmoeten, en waar kinderen van 0-12 tot ontwikkeling komen, maar waar kinderen ook hun talenten kunnen ontdekken en verder ontwikkelen.

Dat is iets waar Dick voor staat, een gebouw waar je niet alleen de schoolse vakken leert, maar waar je ook andere talenten ontwikkelt. Dat zie je ook terugkomen in het gebouw dat is neergezet onder de leiding van Dick; met onder andere een  supermooie keuken en een gigantische gymzaal. De wijk betrekken bij de school is ook zeker gelukt. De mogelijkheid voor onze buren om te koken op woensdag onder leiding van de schoolkok, maar ook de Nederlandse les worden actief bezocht door ouders en wijkbewoners. Dat bij Dick heel veel mogelijk is, blijkt wel uit de super mooie en functionele natuurspeeltuin die is neergezet. Met vijver, moestuin, kas, (voedselbos in wording), klim- en klauterparadijs, water en zand gedeelte, bouwhoek, maar ook een overdekt lesgedeelte, is er flink uitgepakt. Dit gaat natuurlijk niet zomaar, een hoop subsidies met goede aanvragen hebben geholpen om dit te realiseren. Dat heeft Dick toch nog mooi even voor elkaar gekregen.

Dick gaat nu met zijn vrouw Ingrid heerlijk genieten van het Brabantse land, waar hij nog niet zo heel lang geleden naar toe is verhuisd. Hij heeft nu alle tijd om zijn dieren goed te verzorgen. Dick heeft onder andere Alpaca's in 'de tuin'. Daarnaast heeft hij nu ook eindelijk tijd om zijn zoon in Nieuw Zeeland te op te zoeken. Mooie plannen zijn er dus zeker.

Uiteraard zullen wij onze ervaren, nuchtere, rustige directeur enorm missen. Zijn praatje elke ochtend om 08.10 stipt, altijd goed gemutst, en altijd vanuit het positieve, op deze manier begonnen wij als team vanzelf de dag rustig. Tegelijk bood je het team veel mogelijkheden en zette je ons in onze kracht. De teamfeestjes en de weekenden die we konden organiseren, vergeten we niet snel!

De komende week zullen er activiteiten met de kinderen zijn, rondom het afscheid van Dick. De officiële afscheidsreceptie zal pas na de vakantie plaatsvinden, i.v.m.  de maatregelen die nu nog nodig zijn door Corona.

Dick, wij wensen jou enorm veel mooie dagen in het nieuwe hoofdstuk wat jij nu in Brabant gaat beginnen! We komen graag nog een 'weekendje langs met het team'.

Melanie Marcussen, namens het team van Kindcentrum Bamboe

 Nog net geen nieuwe directeur......

 Dick gaat na de vakantie van zijn pensioen genieten. Het is ons tot op heden nog niet gelukt om de geschikte kandidaat ter vervanging van Dick te vinden. We zoeken namelijk niet zomaar een directeur, maar een directeur van een kindcentrum. Een directeur die ervoor zorgt dat we de mooie plek, die we nu hebben,  nog verder kunnen ontwikkelen.

Na de vakantie komt interim-directeur Han Nielen van Lucasonderwijs ons versterken. De teamleiders van opvang, peuterleerplek en school blijven uiteraard hun eigen werk doen en ondersteunen Han,  bij de dagelijkse gang van zaken. Na de vakantie gaan we weer actief verder op zoek naar een nieuwe directeur voor het kindcentrum.